Gastdocenten

“Bewegen is heerlijk. Het geeft je kracht, flexibiliteit en balans. Laat me jou bewegen.”

Ine Van Seghbroeck

Mijn liefde voor sporten begon toen ik 6 was. Sindsdien kwam er heel wat op mijn pad: van klassiek ballet tot boksen, van toestelturnen tot obstacle running, van intervaltraining tot hangmatyoga. Wat telkens terugkomt is het heerlijke gevoel dat ik krijg van beweging. Ik kreeg ook al op heel jonge leeftijd de kans om les te geven. Ik ben heel dankbaar om het vertrouwen dat ik toen heb gekregen.Zo ontdekte ik hoe fijn het is om mensen te helpen en te begeleiden . Het is mooi om te zien hoe mensen hun eigen mogelijkheden ontdekken, hoe ze groeien en sterker worden.

Naast mijn job als advocaat ben ook officieel sportcoach en geef met wekelijkse stretchlessen, lessen hangmatyoga en intervaltrainingen.

 meer info via inebeweegtjou.be

Bij Valavie The Yogafactory geef ik hangmatyogalessen yin/yang op maandagavond.

Nancy Verbeek

Enkele jaren geleden ben ik met yoga begonnen omdat ik vanuit mijn job constant met mijn hoofd bezig was en mijn gedachten niet kon stopzetten.

Het piekeren bleef doorgaan, ook ’s nachts. Ik moest iets van beweging doen.

Duursport was niet aan mij besteed en dus besloot ik eens les hangmatyoga te volgen (met een klein beetje voorbehoud omdat ik helemaal niet op zoek was naar spiritualiteit). Bij Valavie merkte ik dat yoga veel meer is dan wat stretch oefeningen. Het deed mijn lichaam heel veel deugd. Ik gebruikte spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Wat mij op iets langere termijn vooral geholpen heeft, is dat ik mijn lichaam beter heb leren kennen.

Ik (h)erken de signalen die mijn lichaam me geeft en heb leren ingrijpen voor het te laat is. We moeten ons hele leven in ons lichaam doorbrengen en het is dan ook heel boeiend om dat lichaam tot in de uiteinden te kennen en er mee te kunnen communiceren. Omdat ik er van overtuigd ben dat yoga je meer levenskwaliteit geeft, wil ik dit ook doorgeven via mijn lessen.

“Omdat ik er van overtuigd ben dat yoga je meer levenskwaliteit geeft, wil ik dit ook doorgeven via mijn lessen.”