Nina Wopkje

Docente

“Mijn missie is om licht en authenticiteit te brengen in de wereld”

Hallo, ik ben Nina Wopkje!

Voor zij die mij nog niet kennen: Ik ben Nina, happy single mom van 3 deugnietjes. Ik ben Nederlandse en woon sinds 10 jaar in Gent.

In 2011 ging ik naar Rishikesh, India voor een hatha en asthanga yoga teacher training. Tijdens het lesgeven merkte ik dat velen zochten naar een diepere ontspanning, en dat er veel vast zat op diepere lagen. Een yin yoga-opleiding bij Yoga Garden in Amsterdam bood een verdieping voor mezelf, en ook voor mijn yogakennis en yogalessen.

Na een tijd van yoga geven in groep, individueel, aan bedrijven, aan iedereen die het weten wilde, was ik zwanger van mijn tweede kindje. Ik wilde verder in de Ashtanga yoga, maar dat gaat niet als je zwanger bent, want Ashtanga is daar te zwaar voor. Ik koos aldus voor kinderyoga. Het was aanvankelijk mijn tweede keus, maar ik genoot er enorm van om te spelen, te ontdekken, te ervaren op de yogamat. De zintuigen te laten werken, en de yoga (en het leven!) niet zo bloedserieus te nemen. Dit was een openbaring en transformatie voor mij als yogini, als yogadocente en als mens.

Ik ging verder in de kinderyoga, kindermeditatie, kindermassage… bij Arterre Holistische Kinderyoga, en geef ook les in het team van lesgevers van dit opleidingscentrum. Ook kreeg ik zelf nog een kindje along the way, en nu is het een team van 3!

Dit hele pad rolde voor me uit, ik heb het niet vantevoren uitgestippeld. Maar ik weet inmiddels al beter waarom ik yogales ben gaan geven: Ik wil mensen dichterbij henzelf en hun natuur brengen. Maar met enkel een uurtje (of 2) yoga in de week, kom je daar in de huidige hectiek vaak niet. Daarom ben ik een heel resem coachingsopleidingen gaan volgen bij Yourcoach in Gent, en hartcoherentie bij Louvanie. Coachen plus lichaamswerk is het helemaal voor mij: lichaam en geest worden in mijn yogalessen én in mijn coachingssessies aangeraakt en verbonden.

Inmiddels combineer ik yoga en coaching met Reiki en andere healingsmethoden. Want ook het energetische aspect speelt een grote rol, en kan niet los gezien worden van ‘de rest’.

Om een vrij lang verhaal kort te maken: ik geef met veel plezier hangmatyoga aan kinderen en volwassenen bij Valavie. Het combineert het speelse van kinderyoga en het faciliteert een herontdekking van ons innerlijk kind en de zintuigen. Daarnaast is het heerlijk om te doen, en heeft het zulke fijne gezondheidseffecten en een ontspannende mentale uitwerking. Ook geef ik soms Reiki in mijn lessen en workshops hangmatyoga tijdens de eindontspanning of de restorative houdingen voor extra heling en realease.

In mijn praktijk als holistisch coach begeleid ik voornamelijk vrouwen, maar ook kinderen, terug naar hun eigen natuur. Zodat ze (weer) een leven kunnen leven vanuit hun kern, en ook (terug) in het centrum van hun eigen leven staan. Zie www.mamabliss.be voor al mijn activiteiten.

Namasté!

Nina xo