Workshops and events

KORT OVERZICHT

1. Yinyoga met gezonde lunch in de serre

2. Losse hangmat-workshops

3. Hangmatyoga en aromatherapie

4. Yinyoga in de hangmat en reiki

5. Yoga therapeutics for the lower back

6. Barré pop-up

7. Hangmatyoga en pianoligconcert met Steven Vrancken

 

1. YINYOGA MET GEZONDE LUNCH IN EEN PRACHTIGE GROENE SERRE IN LOCHRISTI BIJ FOODCOACH LEEN

Gezien het succes van vorig jaar willen we jullie ook deze zomer verwennen met een heerlijke yinyogadag en een gezonde lekkere lunch tussen de sessies in en dit in een rustgevende groene omgeving.

Wanneer
– Vrijdag 16/8/2019

– Maandag 2/9/19 (speciaal voor alle mama’s die verlof nemen op de eerste schooldag ;-))

Programma
9.30u: Ontvangst
10u – 11.30u: yinyogasessie 1
12u: gezonde lunch
13u – 14.30u: yinyogasessie 2
14.30u: gezond dessert
De hele dag thee en water à volontéJ

Prijs: 65€
2 yinyogasessies + gezonde lunch, dessert, water en thee

Inschrijven via mail: info@valavie.be

 

2. LOSSE HANGMATWORKSHOPS!

 

 

 

 

 

Ideaal moment om de hangmat uit te testen in deze losse lessen! Of wil je gewoon nog meer hangen, vliegen, zen en hangmat!!

Door het unieke ontwerp van de hangmat kan je in alle richtingen bewegen, rekken en stretchen en je spieren versterken.

 

De hangmat werkt perfect ondersteunend waardoor je de oefeningen vaak vlotter en gemakkelijker kan doen en waardoor onze rug minder wordt belast . In de ‘ondersteboven houding’ worden nek en rug ontlast en haal je letterlijk alle druk van je schouders. 5 minuten ondersteboven staat gelijk aan 3u slaap.

Je energiepeil krijgt een ware boost. Samen met je ademhaling brengt de hangmat rust en ontspanning voor je lichaam en geest.

Elke workshop heeft een ander thema 🙂

Prijs: 1,5u losse workshop: 20 euro

Data:

  • Zondagochtend 7/4 om 10u: yinyoga in de hangmat met een sprankeltje yang met Nancy
  • Vrijdagavond 14/6/19: 18.30u – 20u: zomer hangmatyoga met Mieke

Slechts 12 plaatsen, dus snel inschrijven via mail

Inschrijven via mail: info@valavie.be

 

3. HANGMATYOGA EN AROMATHERAPIE

Docente Leen Bewaert geeft deze workshop.

Essentiële oliën stimuleren het limbische stelsel, het deel van je hersenen dat is betrokken bij je geheugen, stemming, motivatie en gedrag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de puurste essentiële oliën krachtige plantaardige geneesmiddelen zijn, die inzetbaar zijn voor allerlei emotionele welzijnsproblemen.

In deze workshop combineren we yoga met essentiële olien. Deze natuurlijke producten worden al eeuwen gebruikt door mensen om het welzijn te bevorderen.
Ze worden uit de bloemen en planten gewonnen in hun meest pure vorm en hebben tal van gezondheidsvoordelen.
Ze helpen ze onder andere onze geest ontspannen, versterken het immuunsysteem, versterken gewrichten, spieren en andere lichaamsprocessen. Daarom is yoga een extra aanvulling op deze voordelen. De zorgvuldig gekozen oliën worden in combinatie met yoga nog sterker. Door te focussen op onze ademhaling worden de aromatische moleculen nog dieper ingeademd waardoor ze door ons zenuwstelsel hun werk kunnen doen in het lichaam.
We gebruiken 5 olietjes die aromatisch, & topisch (op de huid) worden aangewend.
Deze workshop richt zich op een algemeen welzijn van geest en lichaam.

Deze workshop is geschikt voor iedereen (ervaring of geen ervaring).
Mocht je zwanger zijn of borstvoeding geven, gelieve dit op voorhand te melden aan de lesgever.

Prijs: 25€ per sessie

Data:

  • zondag 19/05/2019: 10u – 12u

Inschrijven: info@valavie.be

 

4. YINYOGA IN DE HANGMAT EN REIKI

Yogadocente Leen Bewaert begeleidt je tijdens de poses in de hangmat. Yogadocente Mieke Vercruysse verwent je met Reiki.

Reiki betekent letterlijk ‘universele energie’: Rei =universeel & Ki = energie.

Reiki is een eeuwenoude Japanse methode waarbij gewerkt wordt met energie. Energie laten stromen, blokkades opheffen. Via aanrakingen van de handen het lichaam vertrouwen geven om los te laten, energie in beweging zetten om deze te laten stromen naar de plaatsen in je lichaam die het nodig hebben. Het gaat om vertrouwen in de zelfhelende kracht van je eigen lichaam.

Via de aanrakingen van de handen, geef je aan het lichaam de ‘aanzet’ om zichzelf verder te helen, vertrouw op jezelf, op je lichaam dat intelligent genoeg is om te weten wat het nodig heeft.

Reiki en yinyoga is een ideale combinatie om nog beter te kunnen loslaten in de poses, nog dieper te kunnen ‘zakken’ en om de energie nog optimaler te kunnen laten stromen. Pijnlijke plekken worden zachter, spanningen laten los onder de zachte aanraking van de handen op verschillende plaatsen op je lichaam terwijl je in de pose bent.

Reiki kan heel wat losmaken, fysiek, emotioneel en mentaal op verschillende dieptes van je lichaam. Het effect kan onmiddellijk optreden maar kan ook later naar boven komen.

Kom en geniet en ervaar wat Reiki & yinyoga in de hangmat voor jou kunnen betekenen.

Prijs: 25€ per sessie

  • woensdag 03/04/2019: 19u – 21u
  • zondag 02/06/2019: 10u – 12u

 

 

 

5. YOGA THERAPEUTICS FOR THE LOWER BACK

Datum: nieuwe data in het najaar!

Prijs: 50€

Gastdocente Katherine Walker geeft deze workshop. Hieronder meer info over haarzelf en over de worshop.

Yoga therapy has shown to improve back pain, stabilizing, strengthening and balancing the musculature of the back, as well as decompressing the spine.

This workshop will combine yin yoga with yoga therapy. This will be a soft practice to help relax and open up the body, and decompress the spine. We will talk about the powerful effects of breathing techniques, meditations and the specific yin yoga postures we practice on pain and relief of discomfort.

This workshop is also suitable for individuals interested in back pain prevention. Particularly helpful for people who both have desk jobs, and who do heavy labor and/or repetitive tasks.

About our guest teacher Katherine Walker:

Katherine is an experienced yoga teacher (300 E-RYT), and Nutritionist (MSc). Originally from Nashville, Tennessee, USA, she came to Belgium at the age of 26 to complete her masters in Public Health Nutrition, and to work as a Health Researcher. She fell in love with Ghent – and stayed! Teaching yoga slowly became more than a part-time hobby job. 8 years later, and now a full-time yoga teacher – she teaches workshops, weekly classes and leads yearly yoga retreats in Europe.

Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in via info@valavie.be

 

 

 

 

 

6. BARRÉ POP-UP

Barre workout is een nieuwe manier van bewegen!!

Met als belofte meer lenigheid en langere spieren, is het geen verrassing dat Barre lessen steeds populairder worden. Maar laat je niet misleiden door de naam, deze workouts bestaan niet alleen uit balletoefeningen. Veel oefeningen zijn weliswaar gebaseerd op balletmoves, maar Barre is in principe een mix van pilates, yoga en ballet.

Vorm en versterk je lichaam met een elegante workout die de benen, bilspieren en corespieren aanpakt.

Ontdek alle aspecten van een typische Barre Workout: Houding, elegantie van ballet – Precisie van Pilates – Lenigheid en kracht van yoga. Conditie van een cardiotraining.

Deze dansworkout is geschikt voor jong en oud, getraind en ongetraind. En je hebt er geen balletachtergrond voor nodig! Naast het werken aan een fit lichaam, leer je een andere manier van bewegen: eleganter, vloeiender en met een betere houding als resultaat.

De gecombineerde elementen van de verschillende methoden in Barre fuseren tot een totale body workout die platte buik, gelifte billen, stevige dijen en armen oplevert terwijl het vet verbrandt (tot 500-600 calorieën per uur) en de gewrichten beschermt.

Wanneer: pop – up reeks van 10 lessen op maandagavond van 18.30u – 19.30u

Data: 18/3 – 25/3 – 1/4 – 8/4 – 13/5 – 20/5 – 27/5 – 3/6 – 17/6 – 24/6

Prijs:

  • 125€ voor de volledige reeks
  • 63€ voor een 5 beurtenkaart
  • 13€ per les

De reeks gaat door bij voldoende aantal deelnemers! Inschrijven: info@valavie.be

 

7. HANGMATYINYOGA EN PIANOLIGCONCERT MET STEVEN VRANCKEN

En we doen het opnieuw met heel veel plezier en enthousiasme! ! Wegens groot succes van vorige edities en op prangende vraag van jullie ;-)!

Hartelijk welkom opnieuw op het uniek concept hangmatten ligconcert in België!

De rustgevende pianomuziek van Steven Vrancken en de hangmat (yoga) ontmoeten elkaar live! Een unieke beleving in een vernieuwend concept in onze Yogafactory in Gent. Ondertussen deden we er al een 4 tal!

Meer info:
Tijdens het eerste uur krijg je een introductie in Voice Yoga, zoals ontwikkeld door Steven zelf. Zie Voice Yoga als een diepgaande, meditatieve ontdekkingstocht doorheen klanken, muziek en lichaamshoudingen die zijn aangepast aan deze yoga stijl. Voice Yoga is een krachtige én vooral zeer verruimende aanvulling bij jouw eigen meditatie- en yoga beoefening.

Vandaaruit neemt Mieke je, tijdens het 2de uur, mee in de hangmat voor Yinyoga. Het is een fantastische manier om tot een diepe ontspanning te komen én een leuke benadering om je lichaam verder te ontdekken. De lijst van voordelen bij hangmat Yinyoga is lang: verlaging stressniveau, verzachten van rugklachten, verhoging weerstand & flexibiliteit,…

“WE ALL HAVE WINGS, ALL WE HAVE TO DO IS LEARN TO FLY…”.

Tijdens het laatste uur laat je jezelf vervolgens dragen door én zweven in de hangmat… om lekker te balanceren tussen een steeds dieper wordende ontspanning en een mindful aandacht voor je lichaam tijdens deze muzikale reis.

Voor beide yoga stijlen, Voice Yoga en Yinyoga, is geen voorkennis verreist, je wordt op een rustige professionele manier in de oefeningen en houdingen begeleid, aangepast aan wat jouw stem en lichaam op dat moment nodig heeft.

Datum:  zondag 16 juni 2019 

Eerste sessie13.30u (- 16.30u)    Tweede sessie18.30u (- 21.30u)

Prijs: 65€ per sessie (60€ per sessie vroegboekkorting betaling vòòr 15 mei)

Meenemen: Losse gemakkelijke kledij! Water, thee en versnaperingen worden voorzien.

Inschrijven: info@valavie.be of 0476/26.85.71

The yogafactory heeft plaats voor 12 hangmatten/deelnemers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *