One on one – Personal training en massage

fitbaltrainingWat? Af en toe hebben we het nodig om ons lichaam eens de tijd te gunnen van 1 op 1.
Eén iemand die kijkt naar jouw lichaam, jouw noden.
 

Van ademrelaxatie, tot mindfulness, tot massage en drukpunten behandeling.
Of een hangmatsessie op maat voor jouw rug, knieën…
Of een meer diepgaande en intensieve behandeling van weefsels en gewrichten met Yinyoga.
Werken op basis van jouw klachten of vraag of gewoon ter ontspanning en training van jouw lichaam.
Prijs: 60€ per uur
Keuze tussen verschillende trainers, lees hieronder hun aanpak!
Mieke Vercruysse:
Ik heb een opleiding Shiatsumassage gevolgd aan de shiatsu-academie van Dominique Respens. De opleiding shiatsu merediaanstudie van Dominique Respens, die mooi aansluit bij de yin yoga opleiding van José De Groot, staat eveneens op mijn programma zodat de technieken uit deze verschillende domeinen optimaal gecombineerd kunnen worden.  Shiatsumassage is een Japanse drukpuntmassage die heel diep en intens werkt op weefsels, gewrichten en energiebanen met als hoofdbedoeling een losmakend en ontspannend effect te bereiken.

De massage duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd op een mat op de grond waarbij de klant de kledij aanhoudt. Het is een vorm van massage die heel mooi aansluit bij de hele yogafilosofie en mijn missie, mijn opleiding als kinesist komt hierbij dan ook maximaal van pas.

Gezien iedereen recht heeft op zijn eigen stukje ontspanning, loslaten en ontstreden, bied ik ook ‘welzijn’ op ieders maat aan in 1 op 1 sessies. Hierbij kunnen ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie, mindfulness en ademhalingsoefeningen alsook actieve lichaams- en cardiotrainingen gecombineerd worden, afhankelijk wat jouw lichaam op dit moment nood aan heeft.

Nancy Verbeeck: In onze huidige drukke samenleving waar er heel veel van ons verwacht wordt, kennen al velen van ons de deugddoende werking van een massage. Op mijn eerste reis in Thailand kwam ik in aanraking met Thaise yogamassage. In de Thaise cultuur is massage een alledaags fenomeen, het is gebruikelijk om wekelijks (of zelf meermaals per week) je lichaam te laten masseren. Dit doet wonderen met je lichaam en dat wil ik graag via mijn Thaise yogamassages doorgeven. De klant draagt losse kledij en wordt gemasseerd vanop een dikke mat die op de grond ligt.  Bij de massage werken we op de verschillende meridianen en nemen we blokkades weg zodat onze energie terug ten volle kan stromen.  Er wordt voornamelijk gewerkt met druktechnieken en het stretchen van de spieren waardoor de klant na de behandeling een zeer rustig en voldaan gevoel heeft.

Wie zich beter kan ontspannen bij een oliemassage helpen ik uiteraard ook graag verder, want iedereen is anders en ontspant zich op een andere manier. Warme olie en een rustgevend aroma kan er voor zorgen dat je alle spanning los laat. Net voor de massage bekijken we welk lichaamsdeel de meeste aandacht nodig heeft omdat zich daar de meeste spanning opgehoopt heeft. Druk, druk, druk, je kent het wel, het vergroot alleen maar de nood naar relax-, ontspannings- en ontstresstechnieken. Yoga oefeningen en massage kunnen je al een stuk op weg helpen maar soms is het nodig om de aandacht eens volledig op jezelf te richten in een 1 op 1 relatie.  Hier wil ik samen met jou op zoek gaan naar de beste manier voor jou lichaam om ontspanning en rust te vinden. We kijken samen naar zowel fysieke klachten, dat kunnen rug-, nek-, schouderklachten zijn, als de psychische klachten, vb. piekeren, niet kunnen loslaten, … en we zoeken naar een combinatie van technieken die jou verder kunnen helpen.  We kunnen een breed spectrum aan technieken toepassen: ademhalingsoefeningen, mindfulness, massage, yoga, …. Het is uiteindelijk  de bedoeling dat je zelf met de aangeleerde technieken ook thuis aan de slag kan, dat je energie terug stroomt en dat je zo tot jezelf kan komen.”

Valerie Vanthournout:
is er even tussenuit op zwangerschapsverlof