Wie is Valavie?

Het Valavie-team bestaat uit: Mieke Vercruysse, Nancy Verbeeck, Sabrina Van Kerckhove  en Valerie Vanthournout (momenteel enkel achter de schermen gezien ze in Zwitserland woont)

Mieke Vercruysse:
“Ik ben kinesiste en beoefen zelf sinds vele jaren actief yoga en hangmatyoga. Ik heb een opleiding gevolgd bij Valerie Vanthournout en via andere workshops, opleidingen en zelfstudie tracht ik voortdurend bij te leren, te ontdekken en te genieten. Ik heb de opleiding in Eindhoven bij José De Groot gevolgd en mijn certificaat voor yin yoga teacher (100u) behaald. Momenteel ben ik in verdere opleiding voor de 200 uren yin yoga opleiding.
Yoga is op mijn pad gekomen tijdens een moeilijke periode in mijn leven. Yoga was voor mij een reis naar mijn ‘innerlijke ik’ en het stelde me toen –  en nu nog steeds – in staat mezelf te doorgronden, te leren kennen, en mijn grenzen stap voor stap te verleggen en ook af te bakenen. Het was en is nog steeds mijn medicijn voor lichaam en geest! Ik kreeg terug voeling met mijn lichaam waarbij energie ging en bleef stromen.
Bovendien word ik van yoga vrolijk en gelukkig, het brengt me tot rust maar het maakt me ook fit en energiek.
Ik wil heel graag dit gevoel, deze ervaring, samen met mijn rust en mijn liefdevolle enthousiasme delen met jullie in mijn yogalessen. Iedereen in de watten leggen tijdens de yoga lessen en zo veel mogelijk individuele aandacht geven, ook in de groepslessen, is mijn passie!!

Mijn missie is mensen terug leren genieten van bewegen en vooral het plezier laten herontdekken van ademen en ontspannen, elk met hun eigen unieke lichaam.

 

Nancy Verbeeck:
“Enkele jaren geleden ben ik met yoga begonnen omdat ik vanuit mijn job constant met mijn hoofd bezig was en mijn gedachten niet kon stopzetten.  Het piekeren bleef doorgaan, ook ’s nachts. Ik moest iets van beweging doen.  Duursport was niet aan mij besteed en dus besloot ik eens les hangmatyoga te volgen (met een klein beetje voorbehoud omdat ik helemaal niet op zoek was naar spiritualiteit). Bij Valerie merkte ik dat yoga veel meer is dan wat stretch oefeningen. Het deed mijn lichaam heel veel deugd. Ik gebruikte spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had.  Wat mij op iets langere termijn vooral geholpen heeft, is dat ik mijn lichaam beter heb leren kennen.  Ik (h)erken de signalen die mijn lichaam me geeft en heb leren ingrijpen voor het te laat is. We moeten ons hele leven in ons lichaam doorbrengen en het is dan ook heel boeiend om dat lichaam tot in de uiteinden te kennen en er mee te kunnen communiceren. Omdat ik er van overtuigd ben dat yoga je meer levenskwaliteit geeft, wil ik dit ook doorgeven via mijn lessen.”

 

Valerie Vanthournout: dankzij een leuke foute uitspraak van mijn naam door een schattige 4 jarige kwam Valerie uit bij Valavie -letterlijk va la vie of ga het leven. “Gebeten door Yoga sinds 2005 doorzwom Valerie verschillende yogatrainingen om van daaruit haar eigen unieke stijl te creëren. Waarbij individuele aandacht en correcties centraal staan.

Valerie is een enthousiaste energieke lesgeefster die jouw lichaam wakker maakt, herstelt en rust geeft. Sinds 3 jaar specialiseert Valerie zich ook in de Yin yoga en heeft de 500uren training van Sarah Powers afgerond.”

Yoga komt in zoveel variaties en stijlen, mijn persoonlijke favoriete stijl is de hangmatyoga. Al sinds 2007 zijn de hangmat en ik 2 handen op 1 buik!
En allerheerlijkst is de yinyoga met ondersteuning van de hangmat. Go with the flow – No worries om het op zijn Australisch te zeggen.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *